قهوه یکی از نوشیدنی هایی است که می تواند تاثیرات مضری بر روی دندان ها داشته باشد. ترکیبات مختلف موجود در قهوه باعث تغییر رنگ دندان نیز می شوند. البته این اثرات منفی در صورتی بروز پیدا می کنند که مصرف قهوه به صورت روزانه و خارج از حد اعتدال صورت گیرد. در ادامه به بررسی برخی از مضرات قهوه برای دندان و راهکارهای مناسب برای برطرف شدن آن ها اشاره می کنیم.
بروز لک های روی دندان
قهوه حاوی تانن بوده که یک نوع پلی فنول قوی است. این ماده می تواند به تشکیل ترکیبات رنگی منجر شود که به سطح دندان ها چسبیده و لکه های روی دندان را ایجاد کند. برای جلوگیری از این مشکل، می توانید دندان های خود را پس از نوشیدن قهوه مسواک بزنید یا دهان خود را با آب بشویید. اگر امکان استفاده از مسواک به دلایل مختلف وجود ندارد، شستن دهان با آب می تواند به حذف بخشی از تانن و جلوگیری از لکه های روی دندان ها کمک کند.
نرم شدن مینای دندان
قهوه به دلیل اسیدی بودن، می تواند باعث نرم شدن مینای دندان شود. در صورتی که بلافاصله پس از نوشیدن قهوه مسواک بزنید، ممکن است مینای دندان که نرم شده است، آسیب ببیند. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است حداقل یک ساعت صبر کنید تا اسید موجود در قهوه تجزیه شود و مینای دندان به حالت اول برگردد. اگر می خواهید اثرات مضر قهوه بر روی دندان ها را کاهش دهید، می توانید از راهکارهای زیر نیز استفاده کنید:
- استفاده از لیوان هایی با پوشش داخلی غیررنگی یا غیرچسبنده برای کاهش تماس قهوه با دندان ها
- محدود کردن مصرف قهوه، به خصوص در طول روز و برای مدت طولانی
- استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید برای تقویت مینای دندان و جلوگیری از پوسیدگی
در هر صورت، مصرف قهوه دارای فواید و مضرات مختلفی است. این نوشیدنی به دلیل دارا بودن کافئین مناسب، سطح انرژی را بالا برده و باعث بهبود عملکرد بدنی می شود. علاوه بر این، فواید و مضرات مختلفی نیز برای دندان ها دارد. قهوه نیز مانند هر نوع نوشیدنی و خوراکی دیگری، در صورت استفاده مناسب و متعادل، می تواند فواید زیادی داشته باشد. اگر هم به صورت مدوام و بیش از حد معمول از آن مصرف کنید، احتمال بروز عوارض جانبی از قبیل زرد شدن یا پوسیدگی دندان وجود دارد.
- ۰۳/۱۰/۱۹