فدولا

تاثیر قهوه بر درمان بیماری ها

فدولا

تاثیر قهوه بر درمان بیماری ها

۵ مطلب در اسفند ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

یک گونی قهوه کیلویی و یک فنجان دانه قهوه رست نشده

قهوه، نوشیدنی محبوبی است که میلیون ها نفر در سراسر جهان از آن لذت می برند. با این حال، همه دانه های قهوه، از یک نژاد ایجاد نمی شوند. دو نوع از رایج ترین دانه های قهوه، عربیکا و روبوستا هستند و تفاوت های مشخصی در طعم، عطر و شرایط رشد دارند.

دانه های قهوه عربیکا
دانه های قهوه عربیکا به عنوان بهترین نوع دانه قهوه در نظر گرفته می شوند و در مناطق مرتفع با آب و هوای خنک کشت می شوند. این دانه ها حدود 60 درصد از تولید قهوه در جهان را تشکیل می دهند و به خاطر طعم های ظریف خود با رایحه هایی از میوه، شکلات و آجیل معروف هستند. دانه های عربیکا محتوای کافئین کمتری نسبت به روبوستا دارند که به طور متوسط بین 0.8 تا 1 درصد متغیر است.

دانه های قهوه روبوستا
از طرف دیگر، دانه های قهوه روبوستا در ارتفاعات پایین تر و در آب و هوای گرم تر کشت می شوند. آنها دارای محتوای کافئین بالاتری هستند که به طور متوسط بین 1.7 تا 4٪ متغیر است و در برابر آفات و بیماری ها مقاومت بیشتری دارند. دانه های روبوستا، حدود 40 درصد از تولید قهوه در جهان را تشکیل می دهند و به خاطر طعم های تند و خاکی خود و همچنین تلخی و گس بودن معروف هستند.

https://ghahvekhane.com/%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%DA%A9%DB%8C%D9%84%D9%88%DB%8C%DB%8C

  • فدولا
  • ۰
  • ۰

دانه های قهوه رنگ روشن

1.عربیکا یا روبوستا
عربیکا و روبوستا، اصطلاحاتی برای نام خاص دانه های قهوه هستند. 70 درصد از قهوه تولید شده در جهان قهوه عربیکا است. با اینکه روبوستا، یا قهوه کافورا، بازار کوچکتری را به خود اختصاص داده است؛ اما همچنان در برخی کشورها، به ویژه ایتالیا، استفاده می شود. روبوستا کافئین بیشتری دارد و در آب و هوای گرم‌ تر و در ارتفاعات پایین‌ تر رشد می‌ کند. همین موضوع می تواند قیمت قهوه عربی را تحت تاثیر قرار دهد. هرچه درصد روبوستا در قهوه عربی ای که خریداری می کنید بیشتر باشد، به طبع قیمت محصول ذکر شده متعادل تر و ارزان تر خواهد بود. 

 

2.میزان رست شدن دانه ها
زمان رست شدن، مدت زمان برشته شدن دانه های قهوه را نشان می دهد. به طور کلی، قهوه‌ های برشته‌ شده به صورت لایت، اسیدیته بیشتری داشته و در مقایسه با رست های مدیوم و دارک، بیشتر طعم اصلی قهوه را حفظ کرده اند. در مقابل، قهوه های دارک رست، نت های برشته و تلخ بیشتری به همراه خواهند داشت.

 

3.طعم قهوه
عطر و طعم قهوه، از آن دست ویژگی هاست که تحت تاثیر پارامترهای زیادی قرار می گیرد و تغییری حتی کوچک در شیوه بسته بندی، نگهداری، حمل و نقل و رست کردن دانه ها، به تغییراتی بزرگ در عطر و طعم قهوه عربی منجر خواهد شد. بنابراین لازم است در هنگام خرید قهوه عربی، سعی کنید قهوه ای را خریداری کنید که اولا تازه بوده و مدت زمان زیادی از تهیه و رست شدن آن نگذشته و ثانیا بسته بندی مناسب و نام تجاری معتبر و شناخته شده ای داشته باشد. ما، در این مجموعه تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم تا با بررسی دقیق و ریزبینانه انواع برندها، راه شما برای خرید قهوه عربی و لذت چشیدن یک فنجان قهوه عربی بی همتا را هموار کنیم.

  • فدولا
  • ۰
  • ۰

کیفیت دانه قهوه روبوستا تحت تاثیر عوامل مختلفی است که می‌ توان آن‌ ها را به دسته‌ های زیر تقسیم کرد:

          

عوامل محیطی:
شرایط آب و هوایی، نوع خاک، توپوگرافی و نزدیکی به آب‌ های سطحی بر روی ترکیب شیمیایی، فعالیت آنزیمی، رشد و بلوغ دانه‌ ها و در نتیجه بر روی خصوصیات حسی قهوه روبوستا اثر می‌ گذارند. به طور کلی، قهوه روبوستا در مناطق گرمسیر و در ارتفاعات پایین‌ تر از ۱۰۰۰ متر کشت می‌ شود. این نوع قهوه مقاوم‌ تر به خشکسالی، گرما، سرما و بیماری‌ های گیاهی است.

          

عوامل کشاورزی:
انتخاب شیوه و نوع کوددهی، آبیاری، برداشت و جمع‌ آوری دانه‌ ها نیز بر کیفیت قهوه روبوستا تأثیر دارند. نوع قهوه روبوستا باید با شرایط محل کشت سازگار باشد و دارای خصوصیات کمّی و کیفی مناسب باشد. کوددهی مناسب می تواند به افزایش عملکرد و کیفیت قهوه کمک کند. آبیاری نیز در شرایط خشکسالی یک عامل مؤثر در حفظ کیفیت قهوه است. برداشت و جمع‌ آوری دانه ها در زمان مناسب و با رعایت اصول بهداشتی نیز از عوامل مؤثر در کیفیت قهوه هستند.

          

عوامل پس از برداشت:
فرآیندهای پس از برداشت شامل مواردی همچون خشک کردن، پالایش، دانه‌ بندی، بسته‌ بندی، انبارداری و حمل و نقل است. این فرآیندها باید با دقت و کنترل انجام شوند تا از تغییرات شکل، رنگ، رطوبت، ترکیب شیمیایی و خصوصیات حسّى دانه‌ های قهوۀ روبوستا جلوگیرى شود. خشک کردن‌، یکی دیگر از فرآیندهایی است که قهوه پس از برداشت باید پشت سر بگذارد. خشک کردن باید به گونه‌ای انجام شود که رطوبت دانه‌ها به حد مطلوب (حدود ۱۲ درصد) برسد تا از فرآیندهای فساد، تخمیر و اکسیداسیون جلوگیری شود. پالایش، دانه‌ بندی و بسته‌ بندی نیز باید با رعایت استانداردهای کیفی انجام شوند تا از آلودگی، آسیب و از دست رفتن خصوصیات قهوه جلوگیری شود. انبارداری و حمل و نقل نیز باید در شرایط مناسب دما، رطوبت و هواگیری صورت گیرد تا تغییرات کیفی دانه های قهوه به حداقل میزان خودش برسد.

  • فدولا
  • ۰
  • ۰

کافئین موجود در قهوه سیستم عصبی سمپاتیک را تحریک کرده و فشار خون را به طور موقت افزایش می دهد، اما در دراز مدت به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی خود، فشار خون را کاهش می دهد. علاوه بر این آنتی اکسیدان های موجود در قهوه؛ مانند فلانوئیدها تولید اسید نیتریک را افزایش داده و دیواره رگ های خونی را افزایش می دهند؛ به این ترتیب فشار خون کاهش می یابد. همچنین مواد معدنی موجود در قهوه؛ مانند منیزیم، پتاسیم، نیاسین و ویتامین E با پیری رگ های خونی مبارزه کرده و از التهاب آن ها که منجر به افزایش فشار خون می شود، جلوگیری می کنند. با این تفاسیر می توان به جرات گفت که مصرف قهوه در حد اعتدال به کاهش فشار خون و پیشگیری از بروز بیماری های قلبی موثر است. به خاطر داشته باشید که نوشیدن بیش از حد هر نوشیدنی، می تواند منجر به اثرات منفی بر سلامتی شود. قهوه نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ در نتیجه حفظ تعادل در سبک زندگی و عادات غذایی را فراموش نکنید.
 

https://ghahvekhane.com/%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D9%88-%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1%D8%AE%D9%88%D9%86

  • فدولا
  • ۰
  • ۰

حقیقت این است که زمانی که دانه های قهوه کامل آسیاب شوند، فقط یک ساعت قبل از بیات شدن دوام می آورند.  آسیاب کردن قهوه آن را در برابر عناصری که باعث خراب شدن آن می شوند، آسیب پذیرتر می کند، بنابراین مهم است که قهوه خود را فقط در صورت نیاز و زمانی که به آن نیاز دارید آسیاب کنید. در غیر این صورت، در معرض خطر سرو قهوه کهنه ای قرار می گیرید که فاقد طعم و عطری است که مشتریان شما انتظار دارند یا خودتان می خواهید بچشید. برخلاف برخی توصیه های رایج، نگهداری قهوه آسیاب شده در یخچال عمر آن را طولانی نمی کند و حتی می تواند قهوه را در معرض رطوبت قرار دهد و بوی سایر غذاها را جذب کند.

بنابراین از خرید قهوه عربی آسیاب شده بپرهیزید، مگر اینکه به شکلی صحیح بسته بندی شده و به شدت در برابر عوامل مثل رطوبت، اکسیژن، نور و ... حفظ شوند. اهمیت خرید قهوه عربی از برند معتبر، در همینجا مشخص می شود. شاید در نگاه اول، وجود بسته بندی مناسب، یک هزینه اضافی به نظر برسد؛ اما این موضوع، یکی از مهمترین مشخصه ها در حفظ کیفیت و تازگی عطر و طعم قهوه است.

  • فدولا